Patricia | Restaurang, Bar & Nattklubb på Södermalm
Patricia Live

Patricia Live

Patricia Live

Livemusik

Kontakt: patricialive@patricia.st
Vi erbjuder spelningar på 3 av våra scener.

KLUBB DÖD presents: BLACK WIDOW PARTY – LIVE: PRETTY ADDICTED + GRABYOURFACE + KUNT
9 mars// 2024// Patricia

Kring den Internationella kvinnodagen arrangerar Klubb DÖD och Freestyle Events i samarbete med Subkultfestivalen två konsertkvällar för att hylla och främja jämställdhet inom musikbranschen – ”Black Widow Party”. Fredag i Göteborg på Musikens Hus och lördag i Stockholm på Patricia. Kvinnor/ickebinära får mer sällan rampljus inom musikscenen generellt och vi arrangörer har makt och ansvar att förändra detta ihop med er besökare. I vissa subgenrer är det svårt att hitta kvinnliga artister och vi hoppas kunna förändra detta genom att stötta de som finns och inspirera fler att skapa musik och starta band.

Live på scen i Stockholm:

▲ PRETTY ADDICTED (UK) – ”Dance-Punk” clownkaos, Pretty Addicted är en virvelvind av oöverträffad energi och rå aggression. Distinkta sång, mörka ljud och feta breakbeats, de sticker verkligen ut från vilken publik som helst och ändå passar de på något sätt in på vilken plats som helst och gör den till sin egen! Elektronisk musik genom en tung lins, detta är en artist som du både måste uppleva på CD för känslorna och leva för ”in your face”-attityden! Det är allt nere i det hädiska syratripp-kaninhålet med PA och texterna är lika viktiga och ärliga som själva musiken. Med fans (eller ”Crackheads” som de är så kärleksfullt kända som) från alla samhällsskikt, föreslår vi att du följer dem till ett underjordiskt rave i Satans lya…

https://www.facebook.com/prettyaddicted11

https://open.spotify.com/artist/3Wx5AibVeUNUZyoIhYwaPx…

▲ GRABYOURFACE (FR) – grabyourface är den franska producenten Marie Landos nu-goth darkwave-projekt. Trots uppvuxen med hårdrock och black metal är det inom gothmusiken som Marie avslöjar sig musikaliskt, influerade av artister som Nine Inch Nails, Gary Numan, Lorn och Boy Harsher, men även Portishead, Prayers, Lana Del Rey och många andra. Grabyourface fick erkännande i Europa för sina intensiva och känslomässiga liveframträdanden och för att ha delat scen med band som Covenant och Empathy Test. De har också gjort sig ett namn internationellt, för sina samarbeten med många artister från den alternativa scenen (Moris Blak, Caustic/daddybear, Covenant, Viva Non, etc.), och har nyligen anslutit sig till det amerikanska skivbolaget Negative Gain Productions.

https://www.facebook.com/grabyourface

https://grabyourface.bandcamp.com/album/haine-x-guillotine

▲ KUNT – Kunt är nykomlingarna som tagit hela synth-Sverige med storm! De blandar electropop med EBM och har på det lagt en punkig attityd som tillsammans med Paulas röst och de feta synthljuden som Rickard har rattat fram skapat ett unikt sound.

https://www.facebook.com/KUNT.MUSIK

https://open.spotify.com/artist/29FR606InGe3mkCi8PGBYU…

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

• Dörrarna öppnar kl. 20:00
• Live från 21:00
• Ⓣ-Mariatorget, Söder Mälarstrand Kajplats 19
• 20 år

THESE MODERN TIMES + FUN CONTROL
20 april// 2024// Partricia

PATRICIA LIVE

KVÄLLENS AKTER:

THESE MODERN TIMES

FUN CONTROL

INFO
Dörrar: kl 20.00
Livemusik: kl 20.30-23.00 (därefter nattklubb till 05.00)

Biljetter: www.tickster.com

Cryptic Concerts: Rövsvett + RIKET + AKSKA
4:e Maj// 2024// Patricia

Cryptic Concerts presenterar:

➤ RÖVSVETT – Rövsvett är ett svenskt hardcorepunkband startat i Tranås 1983, vilket gör dem till en av de äldsta svenska fortfarande aktiva punkgrupperna. Via Just 4 Fun Records ger bandet ut en live-CD, ”Den stora brakfesten”, (40-års fest) som släpps i februari 2024. I april ger bandet ut ”En kväll på Liseberg” (live-LP) via Sockiplast Records och deras 6:e LP ”We are the roadkill” på Criminal Attack Records släpps senare i år, även en ny 7″ är inplanerad på Sockiplast Records till julen 2024.

➤ RIKET – RIKET spelar skitig musik med utgångspunkt från dödsmetall uppblandat med allt från punk, black och heavy metal. Bandet har precis återkommit från en miniturné på Balkan där den svenska misären delades med en entusiastisk publik. Att texterna är på svenska spelar ingen roll så länge man vrålar tillräckligt högt, då förstår ändå alla vare sig man är från Trollhättan eller Tirana. Detta blir första giget i Stockholm 2024 så vi har hunnit bygga upp mycket ångest som vi frikostigt kommer dela med oss av!

➤ ASKA – ASKA smälter samman punk, black metal och stoner rock till en egensinnig käftsmäll som biter hårt live.

• Dörrarna öppnar 20:00
• Patricia, Ⓣ-Mariatorget, Söder Mälarstrand Kajplats 19
• Åldersgräns 20 år
• Förköp 200 kr + serviceavgift

Cryptic Concerts: STHLM PSYCH FEST
25:e maj// 2024// Patricia

Live på scen:
➤ YEAR OF THE GOAT – Year of the goat har sedan 2006 levererat tung rock med rötter från den mörkare scenen på 60 och 70-talet. Melodier, känslosamma stämmor och sång, lager av kuslig gitarr med inslag av orgel skapar svårslagen stämning. Första släppet kom 2011 och har med åren gett ut 3 fullängdare, 2 eps och 2 singlar som alla mottagits med öppna armar av musikälskare. Bandet har spelat på festivaler världen över så som Wacken, Hellfest, sweden rock mm. Nu spelar de äntligen i Stockholm och vi välkomnar dem varmt.

➤ GODDESS – Goddess består av kvarvarande medlemmar från bandet Goatess och gör nu sitt första liveframträdande på Sthlm Psych Fest. Med ny energi och nya influenser skapar Goddess ett doom/stoner sound med influenser från bland annat Kyuss, Electric Wizard, Doomriders och kanske en släng av Dismember. Tungt, melodiskt, och framförallt allt svängigt!

➤ SPIRAL SKIES – Spiral Skies är en maskerad orkester om fem personer, frontad av en sångerska vars vokalregister blivit jämfört med Grace Slick och Kate Bush. Musiken beskrivs som ”On other planet ́s kinda Rock” och är en blandning av heavy metal, doom, folk och fuzz i en mustig stuvning som smakar bäst live! Spiral Skies har trollbundit sin publik och lyssnare sedan 2015 och släppte det efterlängtade albumet ”Blues for a dying planet” 2018. Sedan dess har bandet turnerat runt i Europa och öppnat för storheter såsom High on Fire, Orange Goblin, Truckfighters , Coven samt spelat på några av Sveriges största festivaler såsom Sweden rock och Gefle metal. I mars 2022 släppte bandet sin andra fullängdare ”Death Is But A Door” inspelad i Studio Ryssviken (LUCIFER, Tribulation, Dead Lord mfl) och singlarna ”While the devil is asleep” och ”Somewhere in the dark” har fått fint mottagande på grund av det som bandet är kända för; en blandning av dynamik, melankoli och explosivitet!

➤ MARY JANE AND THE FLYING SHOES – Drivig 70-tals stonerrock med blues- och grungeinfluenser, från Norrtälje. Tunga riff och smutsig dist varvas med mörka texter av djup och kraftfull sång. Medlemmarna härstammar från såväl punkscenen som folk-, country- och singersongwriter- och tillsammans skapar de ett fläskigt rocksound som svänger.

• Dörrarna öppnar 19:00
• Live från 19:30
• Patricia, Ⓣ-Mariatorget, Söder Mälarstrand Kajplats 19
• Åldersgräns 20 år
• Förköp 280 kr + serviceavgift

Läs mer: https://www.tickster.com/sv/events/4ukjzdxa6y9194n

Cryptic Concerts: Centinex + Svartkonst + Katakomba
21 september// 2024// Patricia

➤ CENTINEX – Det klassiska dödsbandet Centinex besöker Stockholm i höst. Bandet har levererat brutal döds sen början på 90-talet och visar inga tecken på att sakta ner på tempot. Missa inte chansen att se dem hos oss på Patricia.

➤ SVARTKONST – Detta band behöver knappast en närmare introduktion vid det här laget. Svartkonst ärar oss med ytterligare ett besök med ett nytt album i bagaget.

➤ KATAKOMBA – Blev jordens dragningskraft helt plötsligt mycket starkare? Nej då, det är bara Katakomba som spelar. Tyngre döds är svårare att hitta, vi hoppas att Patricia kan hålla sig flytande.

• Dörrarna öppnar 20:00
• Patricia, Ⓣ-Mariatorget, Söder Mälarstrand Kajplats 19
• Åldersgräns 20 år
• Förköp 200 kr + serviceavgift

21:00 Show – Katakomba
22:00 Show – Svartkonst
23:00 Show – Centinex

Läs mer: https://www.tickster.com/sv/events/2dhzp3g1p79w154